Creşterea taxei de poluare măreşte preţurile maşinilor second-hand, spun dealerii auto

Majorarea taxei de poluare în ceea ce priveşte motorizările Euro 4 a dus la creşterea preţurilor maşinilor la mâna a doua deja înmatriculate în România, în timp ce tot mai mulţi din cei care aduc maşini din Vest preferă să le vândă neînmatriculate.

89 afișări
Imaginea articolului Creşterea taxei de poluare măreşte preţurile maşinilor second-hand, spun dealerii auto

Creşterea taxei de poluare măreşte preţurile maşinilor second-hand, spun dealerii auto (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Maşinile deja înmatriculate în România se vor scumpi, sau cel puţin aşa este logic pe măsură ce se vor importa tot mai puţine maşini la mâna a doua", a spus Nicolae Sorescu, şeful diviziei auto a grupului Rădăcini.

Sorescu spune că numărul maşinilor care vor fi vândute ca neînmatriculate se va reduce în următoarele luni pe fondul majorării taxei de poluare.

Potrivit calculelor ZF, taxa de poluare ce trebuie achitată acum pentru maşinile second-hand importate a crescut chiar şi de peste trei ori, majorare care conform declaraţiilor lui Fabrice Cambolive, directorul comercial al Group Renault România, va înfrâna importul de automobile la mâna a doua în acest an.

Citeşte mai multe despre mărirea preţurilor la maşinile second-hand pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici