Criza COVID: Conducerea aeroportului Heathrow presează Regatul Unit să deschidă porţile pentru vaccinaţi

  • Aeroportul Heathrow a cerut oficialilor Marii Britanii să deschidă călătoriile pentru pasagerii vaccinaţi.
  • Heathrow din Londra era înainte de pandemie cel mai aglomerat aeroport din Europa.
  • Pierderile de pe urma pandemiei au ajuns la cifre greu de suportat, se plâng cei de la Heathrow.
563 afișări
Imaginea articolului Criza COVID: Conducerea aeroportului Heathrow presează Regatul Unit să deschidă porţile pentru vaccinaţi

Criza COVID: Conducerea aeroportului Heathrow presează Regatul Unit să deschidă porţile pentru vaccinaţi

Oficialii aeroportului au declarat că restricţiile de călătorie ale Marii Britanii suprimă volumul comerţului şi cererea călătorilor, iar acţiunile guvernamentale sunt necesare de urgenţă, altfel se vor pierde locuri de muncă.

Volumul de pasageri de la Heathrow a fost diminuat drastic faţă de perioada pre-pandemică, a declarat John Holland-Kaye, director executiv al Heathrow.

Heathrow doreşte ca Marea Britanie să permită persoanelor complet vaccinate din Statele Unite şi Uniunea Europeană să poată călători în Regatul Unit, fără a fi nevoie de o carantină de 10 zile.

„Europenii s-au deschis deja faţă de Statele Unite. Nu există niciun motiv pentru care Marea Britanie nu ar trebui să facă acelaşi lucru", a spus el, adăugând că crede că se poate întâmpla imediat după această săptămână.

Pentru întregul 2021, Heathrow a prognozat că 21,5 milioane de pasageri vor treceprin terminalele sale, un salt mare de la cele 4 milioane în primele şase luni ale anului.

În cele şase luni până la 30 iunie, Heathrow a înregistrat o pierdere de 787 milioane de lire sterline (1,1 miliarde de dolari), comparativ cu o pierdere de 471 de milioane pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, care a fost afectată doar de jumătate de pandemie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici