Criza din zona euro, un test al "metodei Merkel", constând în austeritate şi viziune pe termen lung

Criza din zona euro reprezintă un test al metodei propuse de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, adepta austerităţii bugetare şi măsurilor calculate, cu impact pe termen lung, comentează publicaţia electronică EUObserver.

430 afișări
Imaginea articolului Criza din zona euro, un test al "metodei Merkel", constând în austeritate şi viziune pe termen lung

Angela Merkel (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Cancelarului Angela Merkel nu îi plac deciziile pripite. Stilul ei se caracterizează prin abordări etapizate şi pregătirea terenului pentru luarea deciziilor. Nu are nicio simpatie pentru comportamentele iraţionale, pentru panică sau pentru entuziasmul afişat de alţi lideri europeni şi de pieţele financiare", notează EUObserver.

În cursul unui discurs rostit la Berlin săptămâna trecută, Merkel lauda "atitudinea constantă şi viziunea pe termen lung" a Germaniei, în opoziţie cu "mentalitatea banului câştigat uşor" a pieţelor financiare.

"În vremuri schimbătoare, în care influenţa pieţelor financiare este în creştere, în care mizele se schimbă de mai multe ori pe zi, cultura viziunii pe termen lung este o contragreutate foarte importantă", spunea Merkel.

În opinia cancelarului german, criza financiară internaţională urmată de criza din zona euro reprezintă "simptome ale unui comportament necugetat al sistemului bancar şi al economiilor naţionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici