Criza energetică din Europa: Italienii sunt sfătuiţi să reducă temperatura din locuinţe

Încălzirea centrală va fi restricţionată în Italia în această iarnă, conform unui nou decret guvernamental, care prevede că imobilele vor avea cincisprezece zile în plus fără încălzire centrală, scrie BBC.

696 afișări
Imaginea articolului Criza energetică din Europa: Italienii sunt sfătuiţi să reducă temperatura din locuinţe

Criza energetică din Europa: Italienii sunt sfătuiţi să reducă temperatura din locuinţe

De asemenea, italienii vor fi sfătuiţi să îşi reducă încălzirea cu un grad şi să o oprească timp de o oră în plus pe zi.

Unele clădiri vor fi scutite, inclusiv grădiniţele şi spitalele.

Această măsură vine în contextul în care guvernele din Europa încearcă să reducă cererea şi să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă.

Înainte de invazia din februarie, Italia era al doilea cel mai mare importator de gaz rusesc din UE, importurile reprezentând 40% din aprovizionarea sa totală.

În prezent, proporţia a scăzut la doar 10%, întrucât Roma s-a orientat către alte surse de energie şi către gazul natural lichefiat.

În mod normal, ţara restricţionează utilizarea încălzirii centrale în lunile mai calde, utilizarea acesteia fiind stabilită de guvernele regionale.

Multe guverne europene au anunţat planuri similare de economisire a energiei.

În Franţa, locuinţele şi birourile vor fi încălzite la o temperatură maximă de 19 grade Celsius, clădirile publice nu vor beneficia de apă caldă, iar temperatura din piscine şi sălile de sport va fi, de asemenea, redusă.

Interdicţia de a lăsa uşile deschise în magazinele încălzite sau cu aer condiţionat, care era în vigoare anterior în anumite zone, a fost extinsă la nivel naţional.

De asemenea, Spania a impus anterior ca încălzirea să nu depăşească 19 grade C, iar uşile vor fi închise pentru a nu risipi căldura, în timp ce luminile din vitrinele magazinelor vor fi stinse după ora 22:00.

Şi Germania a oprit iluminatul monumentelor şi clădirilor publice şi a avertizat că încălzirea poate fi oprită la intrările, pe coridoarele şi în foaierele clădirilor publice.

Numeroase state au introdus deja plafoane naţionale privind preţul pe care consumatorii îl plătesc pentru energie.

Alte măsuri au fost deja convenite la nivelul blocului comunitar, inclusiv impozite pe profiturile excepţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici