Criza salatei din Marea Britanie ar putea dura până în aprilie

Britanicii s-ar putea confrunta cu o penurie de legume folosite la realizarea salatelor până în aprilie. Magazinele au impus restricţii pentru cumpărători deoarece roşiile, castraveţii şi ardeii se găseasc foarte greu. Aprovizionarea a fost afectată de vremea schimbătoare.

156 afișări
Imaginea articolului Criza salatei din Marea Britanie ar putea dura până în aprilie

Sursa Foto - LECKER.de

Anunţul a venit de la Guvern. Asta după ce miercuri, cel mai mare grup de supermarketuri din Marea Britanie a impus limite de achiziţie pentru o serie de legume. Măsuri asemănătoare au luat şi alte lanţuri de magazime din Marea Britanie.

„În urma discuţiilor cu comercianţii cu amănuntul din industrie, cred că... situaţia va mai dura aproximativ două până la patru săptămâni", a declarat Therese Coffey, ministrul pentru mediu, alimentaţie şi afaceri rurale, în faţa Parlamentului, potrivit Reuters.

Aprovizionarea a fost afectată de recoltele perturbate din sudul Europei şi nordul Africii din cauza vremii neobişnuite.

Criza a fost amplificată de o producţie de iarnă mai redusă în serele din Marea Britanie şi Olanda din cauza costurilor ridicate ale energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici