Croazierele pe Dunăre au adus în 2009 circa 110.000 de turişti în România

Numărul turiştilor străini care au ajuns în România prin intermediul croazierelor pe Dunăre este mai redus în acest an cu 8% faţă de 2008, la 110.000 persoane, a declarat Gheorghe Mărginean, preşedintele agenţiei Karpaten Turism, care acoperă 80% din segmentul croazierelor, potrivit datelor proprii.

28 afișări
Imaginea articolului Croazierele pe Dunăre au adus în 2009 circa 110.000 de turişti în România

Croazierele pe Dunăre au adus în 2009 circa 110.000 de turişti în România (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

"Noi (Karpaten n.r.) am avut, în acest an, pe croaziere în România, aproximativ 94.450 de turişti străini, iar numărul total al turiştilor ajunşi în ţara noastră, pe croaziere, în 2009, este de aproximativ 110.000 de persoane", a afirmat Mărginean într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că în anul în curs segmentul croazierelor pe Dunăre a înregistrat în România o scădere de 8%.

Mărginean a explicat evoluţia prin faptul că o parte dintre turiştii americani au renunţat la acest gen de vacanţe, pe fondul crizei economice.

Potrivit directorului Karpaten, cei 110.000 de turişti au plătit pentru o croazieră, în medie, 900 de euro, ceea ce reprezintă o valoare a pieţei de aproximativ 100 de milioane de euro.

Reprezentanţii Comisiei de Turism a Dunării, structură care reuneşte ţările prin care trece fluviul şi are o reuniune, la Bucureşti, în perioada 2-4 decembrie, au estimat că pentru anul 2010 turoperatorii se aşteaptă la o creştere a rezervărilor cu circa 10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici