CSA a sancţionat Unita Vienna Insurance Group

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a decis, marţi, sancţionarea Unita Vienna Insurance Group cu interzicerea temporară a activităţii de asigurare şi/sau de reasigurare, întrucât noii acţionari ai societăţii, două companii ale grupului Uniqa, nu au solicitat şi obţinut aprobarea instituţiei.

182 afișări
Imaginea articolului CSA a sancţionat Unita Vienna Insurance Group

CSA a sancţionat Unita Vienna Insurance Group

"Această decizie a fost luată în urma constatării faptului că noii acționari ai societății, Uniqa International Beteiligungs - Verwaltungs GmbH şi Uniqa International Versicherungs Holding GmbH, nu au solicitat și obținut aprobarea CSA, conform legislației în vigoare", informează Comisia.

Totodată, s-a constatat că, în data de 3 noiembrie, noii acționari au numit noi membri ai Consiliului de Supraveghere și au revocat pe cei existenți, iar în data de 17 noiembrie, noul Consiliu de Supraveghere, neaprobat de CSA, a numit noi membri ai Directoratului societății și a revocat pe cei existenți.

"Modificarea statutului şi/sau a actului constitutiv al S.C. Unita Vienna Insurance Group S.A. fără avizul ori aprobarea prealabilă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor - cu privire la noua structură a acţionariatului, noii membri ai Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului - reprezintă o încălcare a prevederilor Legii nr.32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, precum și a Normelor privind autorizarea asigurătorilor", potrivit CSA.

Conform deciziei Consiliului CSA, atât societăţii, cât şi sucursalelor, filialelor, agențiilor, precum și tuturor altor puncte de lucru ale acesteia, li se interzice temporar desfăşurarea activităţii de asigurare şi/sau de reasigurare, subscrierea de noi riscuri şi încasarea de prime aferente acestora, până la data aprobării de către CSA a noii structuri a acţionariatului, a membrilor Consiliului de Supraveghere şi a membrilor Directoratului.

Societatea are obligația ca în termen de trei zile de la data comunicării deciziei, să notifice toți intermediarii în asigurări cu care colaborează cu privire la interzicerea temporară a desfăşurării activităţii de asigurare şi faptul că aceştia nu mai pot subscrie riscuri noi în numele şi pe seama Unita Vienna Insurance Group şi nu mai pot încasa primele de asigurare aferente acestora.

CSA precizează că sancțiunea aplicată Unita Vienna Insurance Group nu are implicații asupra contractelor de asigurare deja încheiate, fiind prevăzut expres faptul că societatea va îndeplini toate obligațiile asumate prin acestea față de persoanele asigurate, beneficiare sau păgubite.

"Formal, nu am primit nicio informare de la CSA cu privire la suspendarea activităţii. După ce vom vedea hotărârea CSA şi argumentele care au stat la baza deciziei, vom informa acţionarii de la Viena şi vom face o declaraţie", a declarat agenţiei MEDIAFAX, Radu Vasilescu, numit, săptămâna trecută, în funcţia de director general al Unita.

Grupul austriac Uniqa a finalizat procesul de achiziţionare a Unita la începutul lunii noiembrie, după ce în luna iunie a semnat cu Vienna Insurance Group (Austria) contractul pentru preluarea a 100% din capitalul social al asigurătorului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici