Cu ce se confruntă un tânăr care vrea să înfiinţeze o afacere de tip SRL-D: „Accesarea fondurilor este un proces destul de complicat, ar trebui să fie mai simplu, sunt prea multe drumuri“

Cristiana Feieş, în vârstă de 27 de ani, este una dintre tinerele care deţin o companie aflată în top 100 cele mai mari afaceri de tip SRL-D, informează Ziarul Financiar.

1506 afișări
Imaginea articolului Cu ce se confruntă un tânăr care vrea să înfiinţeze o afacere de tip SRL-D: „Accesarea fondurilor este un proces destul de complicat, ar trebui să fie mai simplu, sunt prea multe drumuri“

Cu ce se confruntă un tânăr care vrea să înfiinţeze o afacere de tip SRL-D: „Accesarea fondurilor europene este un proces complicat, sunt prea multe drumuri pentru acte şi ştampile“ (Imagine: Shutterstock)

Tânăra a decis să acceseze fondurile europene în urmă cu aproximativ trei ani pentru a-şi deschide magazinul alimentar din Reşiţa, MARKET GRADIMEX, însă aceasta a fost scutită doar de taxele de început, resursele financiare investite pentru a da startul afacerii provenind din surse proprii.

Cele mai mari 100 de companii de tip SRL-D au încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri cumulată de peste 180 de milioane de lei, profituri de 12 milioane de lei şi un efectiv mediu total de 730 de angajaţi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, informează Ziarul Financiar.

Magazinul alimentar administrat de firma KMG World Trading a avut anul trecut vânzări de 2,9 milioane de lei cu nouă angajaţi, iar anul acesta fondatoarea speră la o creştere de cel puţin 20% faţă de anul trecut.

„Am accesat fondurile europene atunci când mi-a venit ideea de afaceri, însă nu am primit cei 10.000 de euro de la stat, investiţia iniţială a fost din surse proprii. Accesarea fondurilor este un proces destul de complicat, ar trebui să fie mai simplu, sunt prea multe drumuri de bătut pentru acte şi ştampile“, a spus Cristiana Feieş, acţionara firmei KMG World Trading.

Citeşte continuarea pe ZF Corporate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici