Mihaela Tyrel de Poix povesteşte că a ajuns în domeniul vinului „absolut întâmplător”. A început să lucreze, în urmă cu mai bine de două decenii, cu contele francez de origine corsicană Guy Tyrel de Poix, „o persoană extrem de pasionată care m-a făcut să mă las cucerită de acest domeniu”
Stomatolog de meserie şi provenind dintr-o familie cu istorie veche în producerea vinurilor, Guy de Poix a ajuns în România şi a descoperit potenţialul Dealului Mare (Prahova), una dintre principalele regiuni viticole ale ţării. „Serve este prima firmă privată de vinuri din România, după revoluţie,” spune antreprenoarea, care a fondat firma în 1993 împreună cu Guy Tyrel de Poix. Au ales regiunea Dealu Mare pentru că acolo au găsit o exploataţie mică pentru acea perioadă, sub 1.000 de hectare, la Ceptura. „Am retehnologizat crama existentă, am creat gama Vinul Cavalerului, care a ieşit pentru prima oară pe piaţă în 1994.”
”În 1995 am avut prima recoltă“, spune Mihaela Tyrel de Poix.
Citeşte şi: Tehnologia schimbă sistemul medical: evenimentul iCEE.health va debuta în 16 iunie, la Bucureşti
Citeşte şi: FOTO, VIDEO Festivalul de Film de la Cannes 2017: Satira despre o galerie de artă, „The Square”, a obţinut Premiul Palme d’Or. Concluziile unei ediţii aniversare
Citeşte şi: Singurul loc de pe planetă unde ai putea scăpa, în cazul unui atac nuclear, se află în România
Citeşte şi: VIDEO Aşa ceva nu vezi în fiecare zi. Un bebeluş „MERGE” la câteva minute după ce a venit pe lume
Citeşte şi: Maşina care merge 3.000 de km cu 0 lei şi 125 km/h. Dovada că trecerea la alimentarea alternativă e doar o chestie de timp
Citeşte şi: FOTO | Prinţul William, despre moartea mamei sale, Prinţesa Diana, în cel mai emoţionant interviu de până acum