Cum a reuşit o tânără din Oneşti sa îşi deschidă o afacere uriaşa după ce la început a lucrat ca jurnalist. Până acum, a investit 650 000 de euro în afacerea ei

  • Originară din Oneşti, Teodorina Secară şi-a început cariera ca jurnalist, după ce a dat curs unei pasiuni începute încă din timpul liceului.
  • Totuşi, inspirată de poveştile personajelor pe care le-a întâlnit în primii ani de carieră, a decis să îşi schimbe parcursul într-un domeniu de activitate ce părea cu totul nou – stomatologia.
  • După 15 ani de practică şi de cursuri internaţionale, a deschis propria clinică, pe nişa serviciilor de ortodonţie. Iar după ce a acumulat experienţă în ambele domenii, a observat că acestea nu sunt chiar atât de diferite.
1681 afișări
Imaginea articolului Cum a reuşit o tânără din Oneşti sa îşi deschidă o afacere uriaşa după ce la început a lucrat ca jurnalist. Până acum, a investit 650 000 de euro în afacerea ei

Teodorina Secară şi-a început cariera ca jurnalist, după ce în urma unei apariţii la o staţie locală de radio, i-a fost propusă realizarea unei emisiuni pentru adolescenţi. A ales să îşi dezvolte această pasiune, iar în timpul facultăţii a lucrat atât în televiziune, cât şi în presa scrisă. A fost implicată sau a realizat proiecte editoriale pentru publicaţii din Cluj-Napoca, însă, în cele din urmă, a realizat că îşi dorea o schimbare profesională, pe care a identificat-o în studiul medicinei.

După ce a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din Cluj Napoca şi-a dorit încă de la început să fie antreprenor în acest domeniu, dar, totuşi, a realizat că trebuia ca mai întâi să atingă maturitatea profesională ca practician: „Am lucrat vreme de 15 ani în domeniu, deservind mii de pacienţi şi investind fără oprire în cursuri şi programe de dezvoltare profesională, aşteptând momentul în care să mă simt pregătită pentru calea antreprenoriatului”. Din parcursul ei nu au lipsit stagiile de pregătire în clinici din Statele Unite, Germania, Spania şi Italia, cât şi cursurile internaţionale de perfecţionare.

Cum se lansează însă un business în acest domeniu? Teodorina Secară spune că unul dintre principalele aspecte care crede că i-au asigurat reuşita a fost că a analizat temeinic fiecare aspect al afacerii, astfel încât să nu lase nimic la voia întâmplării – de la recrutarea echipei, până la aspectele ce ţin de legislaţie şi autorizaţii, achiziţionarea aparaturii ş.a.m.d.: „Este un business de nişă, pe care îl realizez într-o piaţă mai puţin educată comparativ cu cele din Vest, însă recunoaşterea mea ca practician, echipa de medici pe care am reuşit să o coagulez şi tehnologia de ultimă oră ne-au pus deja pe un drum bun, de creştere, chiar dacă afacerea este pornită la începutul anului curent”.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici