Cum arată cea mai mare staţie de alimentare cu carburanţi din lume - FOTO

Shell Luxembourgeoise a anunţat joi câştigarea licitaţiei pentru operarea staţiei de alimentare cu combustibil Berchem, situată în Luxemburg. Guvernul luxemburghez a acordat companiei Shell o nouă concesiune pe durata a 10 ani, pentru ceea ce va fi din nou cea mai mare benzinărie din lume. În cursul lunilor viitoare, staţia va fi renovată şi extinsă astfel încât călătoria clienţilor să fie cât mai plăcută.

2348 afișări
Imaginea articolului Cum arată cea mai mare staţie de alimentare cu carburanţi din lume - FOTO

Cum arată cea mai mare staţie de alimentare cu carburanţi din lume - FOTO

20 de cisterne zilnic alimentează staţia, 25.000 de clienţi pe zi o folosesc

De la construcţia sa în 1983 şi până în prezent, Berchem a fost o staţie Shell. În timp, restaurantul şi magazinul staţiei au crescut considerabil din punct de vedere al capacităţii şi al ofertei. Fiind cel mai mare punct de alimentare din lume, staţia Berchem este alimentată zilnic, în medie, cu 20 de cisterne de combustibil destinate celor aproximativ 25.000 de vizitatori locali şi internaţionali pe zi. Aceşti clienţi sunt, printre alţii, şoferi matori şi profesionişti din Franţa, Germania, Olanda. Belgia, România, Bulgaria, Polonia şi Ungaria.

Staţia are o suprafaţă totală de 60.000 mp şi dispune de 51 de pompe de carburant  (24 pentru camioane şi 27 pentru autoturisme), plasate pe 21 de benzi  (12 CRT – vehicule de mare tonaj şi 9 pentru autoturisme).

Odată cu reînnoirea contractului, Shell va demara un proces de renovare şi reconstrucţie a staţiei astfel încât fiecare vizită a clienţilor să se transforme într-o adevărată experienţă. La parterul benzinăriei vor fi amenajate un magazin Shell cu o patiserie Deli2go, care va oferi clienţilor sendvişuri proaspete, în timp ce aceştia vor putea cumpăra din magazin diferite produse precum uleiuri de maşină, dulciuri şi băuturi. La etajul inferior, vor fi modernizate spaţiile pentru  toalete şi duşuri. La primul etaj va exista un spaţiu deschis unde Shell va dezvolta un concept unic în Luxemburg, care va integra o cafenea, unde se vor putea servi cafea şi produse de patiserie, şi un restaurant de tip fast-food pentru o gustare rapidă.

Staţia va suferi şi o „schimbare la faţă”, printr-o remodelare a exteriorului care va deveni mai atractiv pentru clienţi. În timpul lucrărilor de construcţie vor fi folosite cele mai înalte standarde în ceea ce priveşte materialele de izolare, sistemul de iluminare şi ansamblul de uşi izolate termic. Pe lângă regândirea în ansamblu a staţiei, vor fi îmbunătăţite sistemele de semnalizare exterioare astfel încât clienţii să fie ghidaţi mai bine către punctele care îi interesează. Lucrările de renovare vor fi executate în lunile care urmează.

Staţia Berchem de alimentare cu carburanţi este situată pe autostrada E25/A3 în direcţia Luxemburg. Sunt disponibile o varietate de modalităţi de plată printre care şi cardul euroShell care este valabil în 22.000 de staţii Shell din Europa şi în alte staţii din 25 de ţări partenere, incluzând 40 de staţii în Luxemburg. Pe lângă tranzacţiile pentru combustibil, aceste carduri pot fi folosite pentru alte tipuri de servicii, precum plata taxelor de drum, serviciile de asistenţă rutieră, recuperarea TVA şi acciza, precum şi pentru cumpărături în magazine.

Leonardo Menei, directorul Shell Luxembourgeoise, a declarat: “Suntem onoraţi de încrederea pe care guvernul din Luxemburg a acordat-o companiei Shell prin această reînnoire de contract pentru operarea celei mai mari staţii de alimentare din lume. Nu numai că suntem pregătiţi să deservim mai bine transportatorii şi şoferii de vehicule private, dar dorim ca fiecare vizită la Berchem  a clienţilor noştri să fie cea mai bună experienţă.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici