Cum arată prima tabletă Nokia - FOTO

Nokia a prezentat marţi tableta N1, primul echipament de acest tip al companiei finlandeze, care urmează să fie dezvoltat în parteneriat cu Foxconn, producătorul IPad-urilor Apple, Nokia marcând astfel reintrarea pe piaţa dispozitivelor de larg consum, relatează Financial Times.

279 afișări
Imaginea articolului Cum arată prima tabletă Nokia - FOTO

Nokia a prezentat prima sa tabletă, N1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tableta N1 este primul dispozitiv lansat de Nokia din luna aprilie, de când Microsoft a încheiat preluarea diviziei de telefoane a Nokia pentru 7,2 miliarde de dolari, până în prezent. Potrivit termenilor contractului, Nokia nu are voie să producă smartphone-uri până în 2016.

Reprezentanţii companiei din Finlanda au declarat că N1 este prima tabletă care va avea un "motor predictiv" care va "învăţa" treptat obiceiurile utilizatorului şi va crea scurtături către cele mai folosite aplicaţii, contacte şi conţinuturi web. Tableta are un ecran de 7,9 inci, un procesor quad-core de 2.4 GHz şi o memorie de stocare de 32 GB. Dispozitivul rulează sistemul de operare Android Lollipop al Google.

În urmă cu trei luni, Ramzi Haidamus, unul dintre directorii Nokia, a afirmat că tableta N1 va fi la fel de bună precum iPad mini al Apple şi va costa mai puţin. El a precizat că tableta N1 este doar primul dintre echipamentele care vor fi produse sub marca Nokia.

De altfel, preţul modelului N1 este de 249 de dolari plus taxe, în timp ce modelul iPad mini 3, lansat în luna octombrie de Apple are un preţ de pornire de 399 de dolari.

Foxconn se va ocupa de producţia, distribuţia şi vânzarea echipamentului şi va asigura serviciile cu clienţii. În schimb, producătorul chinez va folosi designul şi standardele furnizate de compania finlandeză şi urmează să plătească pentru licenţa de folosire a mărcii Nokia.

Acţiunile Nokia au urcat cu 1,8% pe bursa din Helsinki după prezentarea tabletei. Până în prezent, titlurile Nokia au avansat cu 5,3% în acest an, compania având o valoare de piaţă de 23,6 miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

Nokia a decis anul trecut să vândă divizia de telefoane mobile, după ce aceasta a înregistrat pierderi de peste 5 miliarde de euro în decursul a nouă trimestre. Nokia a fost cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, cu o cotă de piaţă de peste 50%, însă în ultimii ani a ieşit din topul primilor cinci mari producători mondiali, pe fondul creşterii popularităţii iPhone-urilor şi smartphone-urilor care folosesc sistemul Android.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici