Cum are grijă Uniunea Europeană de startup-ul tău în IT

  • Pe 18 iunie, UE a lansat un nou fond de investiţii pentru startup-urile IT.
  • Noile finanţări de capital de risc îţi pun la dispoziţie sume cuprinse între 500.000 şi 1,3 milioane de euro.
  • Infuzia de capital îi poate motiva pe tineri să devină antreprenori, crede prodecanul Universităţii Politehnic, Răzvan Rughiniş.
389 afișări
Imaginea articolului Cum are grijă  Uniunea Europeană de startup-ul tău în IT

UE are grijă de startup-ul tău în IT

Daca vrei să-ţi lansezi un startup în IT, poţi să accesezi sume cuprinse între 500.000 si 1,3 milioane de euro. În prezent, sectorul IT generează 300 de mii de angajaţi, care pot avea salarii ce depăşesc 2.000 de euro. 

Fondatorul unei firme IT, Filip, vrea să dezvolte un startup de soluţii IT pentru turism şi rezervări hoteliere la nivel naţional. Fondul de investiţii l-ar ajuta în promovarea produsului pe piaţă şi-n formarea unei echipe de succes.

 „În general, când se vorbeşte despre fonduri europene, ele sunt fonduri nerambursabile şi care-ţi permit să ai o mai mare flexibilitate in business. Poţi să-ţi susţii business-ul cu ele până apar veniturile”, explică Filip. 

 „O astfel de infuzie de capital, la nivelul de început, poate stimula mulţi tineri să aibă aceasta experienţă antreprenorială, să-şi construiască încrederea”, este de părere prodecanul Universităţii Politehnica, Răzvan Rughiniş. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici