Cum funcţionează o strategie de persuasiune la cel mai înalt nivel. FMI s-a gândit să ameninţe Germania şi Grecia cu o catastrofă financiară iminentă pentru a-i accepta planurile

Fondul Monetar Internaţional (FMI) poate acţiona la limita şantajului şi chiar inventa crize pentru a obţine ce vrea. Că instituţia ia în considerare astfel de tactici de negociere în cazul Greciei, ţară din bailouturile căreia a făcut profituri de miliarde de euro, su­gerează o convorbire între doi repre­zentanţi de rang înalt ai FMI publicată de WikiLeaks. Amândoi au legături foarte puternice cu România.

1663 afișări
Imaginea articolului Cum funcţionează o strategie de persuasiune la cel mai înalt nivel. FMI s-a gândit să ameninţe Germania şi Grecia cu o catastrofă financiară iminentă pentru a-i accepta planurile

Cum funcţionează o strategie de persuasiune la cel mai înalt nivel. FMI s-a gândit să ameninţe Germania şi Grecia cu o catastrofă financiară iminentă pentru a-i accepta planurile (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

WikiLeaks, website-ul care a arătat că serviciile americane de spionaj au interceptat chiar şi convorbirile telefonice ale cancelarului german Angela Merkel, redă transcrierea unui dialog telefonic între Poul Thomsen, şeful depar­ta­mentului european al FMI, şi românca Delia Velculescu, şefa misiunii FMI pentru Grecia. Thomsen a fost nego­ciatorul-şef al instituţiei în relaţia cu România, scrie Ziarul Financiar.
 
Oficialii au discutat despre posibili­tatea de a o strânge cu uşa pe Merkel ameninţând că Fondul nu va participa la programul de bailout al Greciei dacă Berlinul nu acceptă ca Greciei să-i fie ştearsă o parte din datorie.
 
Citeşte continuarea Ziarul Financiar
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici