Cum încearcă Marea Britanie să stimuleze industria cafelei. Beneficiile semnării unui acord global

Marea Britanie a semnat vineri un acord global cheie în sectorul cafelei, care vizează abordarea unora dintre cele mai presante probleme ale industriei, inclusiv creşterea sustenabilă a culturii şi consumului de cafea, scrie Reuters.

368 afișări
Imaginea articolului Cum încearcă Marea Britanie să stimuleze industria cafelei. Beneficiile semnării unui acord global

Sursa foto: Profimedia

Mark Spencer, ministrul pentru alimentaţie şi agricultură, a semnat „Acordul internaţional al cafelei (ICA) 2022”, a anunţat Ministerul Mediului, Alimentaţiei şi Afacerilor Rurale într-o declaraţie comună cu Organizaţia Internaţională a Cafelei (OIC) şi Asociaţia Britanică a Cafelei (BCA).

Documentul acordă pentru prima dată actorilor din sectorul privat - cum ar fi prăjitorii şi fermierii - un rol mai important, alături de guvernele naţionale, în conducerea iniţiativelor de sustenabilitate ale sectorului global al cafelei.

„Acest tratat internaţional susţine industria la nivel mondial şi sper că Regatul Unit poate contribui la continuarea eforturilor sale pentru noi standarde de viabilitate pentru cafeaua noastră”, a declarat Spencer.

Primul ICA a fost semnat între ţările producătoare şi cele consumatoare în 1962, cu scopul de a reglementa preţurile mondiale ale cafelei prin utilizarea cotelor de producţie.

Ulterior, acest acord s-a prăbuşit, ceea ce a determinat trecerea la pieţe liberalizate, care au menţinut preţurile la un nivel scăzut, iar agricultorii s-au confruntat cu sărăcia şi eforturile de durabilitate au fost afectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici