Cum investesc femeile pe bursă faţă de cum investesc bărbaţii

În ultimele decenii, incluziunea şi egalitatea de gen sunt tot mai invocate în mediul corporate la nivel global, însă realitatea spune că există suficiente aspecte care merită îmbunătăţite. Cum se vede acest lucru pe piaţa de capital?

729 afișări
Imaginea articolului Cum investesc femeile pe bursă faţă de cum investesc bărbaţii

Cum investesc femeile pe bursă faţă de cum investesc bărbaţii

Leadershipul feminin şi diversitatea în consiliile de administraţie au adus, de-a lungul anilor, o serie semnificativă de avantaje, atât pentru cultura organizaţională, cât şi pentru dezvoltarea şi inovarea unui business.De asemenea, pentru a identifica cele mai promiţătoare acţiuni de mâine, investitorii trebuie să evalueze procesele şi cultura cu care defilează o companie, urmând să determine cui îi aparţine viitorul mediului de afaceri. „Diversitatea gândirii, a competenţelor şi a experienţei sunt semnele distinctive ale unei companii care este dispusă să evolueze, să adopte idei noi şi să reacţioneze creativ la provocările viitoare. Toate aceste caracteristici au o importanţă dovedită pentru succesul pe termen lung”, spune Dr. Hedva Ber, CEO adjunct şi global COO în cadrul platformei de tranzacţionare eToro, citat de Business Magazin.

Patru din cinci femei investitor cred că vor ajunge la venitul dorit la pensie dacă vor continua cu strategia lor actuală de investiţii, iar aproape 20% spun că îşi vor atinge obiectivul în următorii cinci ani, conform eToro 2022 Female Investors Survey, un sondaj care analizează obiectivele şi strategiile de investiţii a 9.500 de femei investitor la nivel mondial, efectuat la începutul lunii februarie.

Femeile tind să îşi folosească investiţiile ca pe o pârghie prin intermediul căreia îşi pot asigura viitorul, având între timp posibilitatea de a-şi spori veniturile şi de a-şi crea o avere netă. Dintre respondenţi, 72% investesc cel puţin o dată pe lună şi, per ansamblu, 16% investesc o treime sau mai mult din venitul lor lunar. „În ceea ce priveşte motivul pentru care au început să investească, ele au făcut acest lucru pentru a genera un venit suplimentar (...) Mai mult de o cincime (22%) citează securitatea pe termen lung ca fiind principalul motiv pentru care au început această călătorie. Pentru 21% dintre ele, obţinerea independenţei financiare pentru a se pensiona mai devreme este motivaţia numărul unu”, explică reprezentantul eToro.

Cea mai populară investiţie deţinută de femeile investitor constă în acţiuni locale (41% din total), urmate de criptoactive (36%), obligaţiuni locale (25%), acţiuni internaţionale (23%), investiţii alternative (23%), mărfuri fungibile (14%), obligaţiuni internaţionale (13%) şi valute (11%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici