Cum pot statele membre UE să iasă din zona euro fără să părăsească Uniunea. Soluţia găsită de Merkel

Partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin Democrată, a adoptat o rezoluţie prin care cere modificarea tratatelor europene pentru a permite statelor din zona euro să se retragă din uniunea monetară fără a renunţa la statutul de membru al Uniunii Europene (UE), scrie The Wall Street Journal.

713 afișări
Imaginea articolului Cum pot statele membre UE să iasă din zona euro fără să părăsească Uniunea. Soluţia găsită de Merkel

Angela Mekel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Votul, deşi simbolic, poate impulsiona discuţiile referitoare la cum poate fi abordată situaţia unor state precum Grecia care ar putea face faţă mai bine crizelor prin care trec dacă renunţă la euro.

Votul evidenţiază, de asemenea, provocările pe care Merkel trebuie să le depăşească pentru a păstra loialitatea partidului faţă de politicile sale legate de problemele europene în contextul în care evoluţia crizei datoriilor din zona euro înspăimântă tot mai tare populaţia.

Criticii programelor de bailout pentru statele cu probleme din zona euro vor modificarea reglementărilor europene astfel încât un membru al zonei euro să poată fi forţat să iasă din uniunea monetară. Merkel respinge această abordare, iar liderii partidului ei au căutat o soluţie de compromis.

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE SOLUŢIA CANCELARULUI GERMAN PE WWW.ZF.RO

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici