Cum să te protejezi de furtul datelor bancare sau al parolelor

După ce hackerii au spart conturile a milioane de utilizatori Sony, specialiştii îţi dau câteva sfaturi de care trebuie să ţii neapărat cont dacă vrei să-ţi protejezi identitatea şi datele bancare în spaţiul virtual.

551 afișări
Imaginea articolului Cum să te protejezi de furtul datelor bancare sau al parolelor

Cum să te protejezi de furtul datelor bancare sau al parolelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spre exemplu, cei de la Romtelecom spun că sunt tot mai frecvente fraudele telefonice. Astfel, nu trebuie să dai date confidenţiale precum cod numeric personal, conturi bancare sau parole şi nici să apelezi numerele indicate fără să verifici dacă este sau nu vorba despre un concurs Romtelecom.

Atenţie! Nu forma combinaţii de cifre de tipul 91407.. deoarece vei fi redirecţionat către un număr de mobil. În plus, nu face plăti bancare spre beneficiari pe care îi cunoşti doar prin telefon şi nu cumpăra cartele preplătite solicitate.

Site-urile comerciale de încredere oferă posibilitatea efectuării de tranzacţii electronice "securizate". Ce înseamna acest lucru: când introduci datele de plată este foarte important ca pagina web pe care o foloseşti să înceapă cu "https://" şi nu cu "http://".

Băncile nu trimit niciodată mesaje în care să-ţi ceară date personale şi nici nu îţi cer codul PIN pentru verificare anumitor date ale contului.

Cteşte mai multe despre protejarea faţă de furtul datelor bancare sau al parolelor pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici