Cum se vinde o maşină sport

Jackie Stewart, unul dintre cei mai cunoscuţi campioni de Formula 1, a numit-o în 1969 "iadul verde", titlu care este acum prezent pe toate pliantele şi materialele publicitare. Ba chiar şi restaurantele din zonă au preluat tema.

26 afișări
Imaginea articolului Cum se vinde o maşină sport

Cum se vinde o maşină sport (Imagine: www.zf.ro

Acum, pe Nuerburgring, circuitul de 28 de kilometri din sudul Germaniei, nu mai alear­gă maşini de Formula 1, dar au loc o mulţime de alte competiţii de motorsport. Şi, mai important, pentru numai 22 de euro, circuitul este deschis pentru o tură oricărui posesor de maşină.

Iar pentru o sumă ce ajunge la 1.200-1.400 de euro, poţi participa în ceea ce nemţii numesc "Perfektion training", adică un curs de pilotaj derulat pe parcursul a două zile, care îţi permite să testezi limitele unora dintre cele mai puternice maşini din lume şi, mai ales, să îţi testezi propriile limite atunci când te afli la volanul unei maşini de 450 de cai-putere sau chiar mai mult.

"Astăzi - şi la fel se întâmplă la toate trainingurile - circuitul este închis pentru public, dar în weekend şi în zilele în care nu sunt evenimente e o nebunie pe traseu (câţiva oameni mor în fiecare an în accidente aici - n. red.), e plin de maşini puternice şi mai puţin puternice, motociclete şi chiar camioane", spune instructorul grupei patru, unde am fost repartizat, alături de alţi trei germani, un belgian şi un olandez. Cu excepţia unuia dintre nemţi, care mai făcuse două tururi în urmă cu ceva vreme, niciunul dintre noi nu mai fusese pe circuitul de la Nuerburgring, motiv pentru instructor să exclame cu un zâmbet mare pe faţă "înseamnă că o să vă placă, pentru că nici nu ştiţi ce aţi pierdut. Iar cu maşinile astea, o să vă placă şi mai mult".

Citeşte mai multe despre maşinile sport pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici