Cumpărătorii primului smartwatch al Apple au format cozi în faţa magazinelor

Apple a pus vineri în vânzare dispozitivul Apple Watch, primul produs complet nou al companiei din mandatul directorului general Tim Cook şi prima sa incursiune pe piaţa produselor personale de lux, cumpărătorii formând cozi la magazine din întreaga lume.

210 afișări
Imaginea articolului Cumpărătorii primului smartwatch al Apple au format cozi în faţa magazinelor

Cumpărătorii primului smartwatch al Apple au format cozi în faţa magazinelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apple Watch poate fi comandat online sau în magazinele Apple şi în boutique-uri de lux din oraşe ca Paris, Londra şi Tokyo, cu programare prealabilă, pentru a evita înghesuiala, parte a strategiei companiei de a poziţiona smartwatch-ul drept un accesoriu must-have.

Înainte de deschiderea magazinului Apple din Paris, circa 100 de persoane se aşezaseră la coadă, iar angajaţii au aplaudat primii clienţi, majoritatea cu vârste de sub 30 de ani.

"Am totul de la Apple, acum trebuie să iau şi ceasul", a spus Jeremy Dugue, de 19 ani, care a comandat un model din oţel inoxidabil la preţul de 1.149 de euro.

Preţul modelului Apple Watch sport porneşte de la 349 de dolari, în timp ce versiunea de mijloc este disponibilă la 549 de dolari.

Ediţia de lux a ceasurilor, cu aliaj din aur de 18 carate, are preţuri cuprinse între 10.000 de dolari şi 17.000 de dolari.

În prima oră de plasare a comenzilor la Paris, mulţi cumpărători au cerut modelul entry-level, cu brăţară din plastic negru. Cererea mare va face ca unii cumpărători să aştepte cesurile 4-6 săptămâni.

Şi la Sydney, magazinul Apple din cartierul financiar a fost aglomerat de cumpărătorii dornici să se uite la ceasuri, dar coada a fost de doar 20 de persoane, un număr modest comparativ cu alte lansări de produse importante ale companiei.

Pe baza interesului arătat de clienţi în magazine, Apple anticipează ca cererea pentru ceasurile care permit verificarea email-urilor, ascultarea de muzică şi efectuarea de apeluri telefonice, dacă smartwatch-ul este conectat cu un iPhone, să fie mai mare decât oferta de la lansare.

Estimările de vânzări pentru 2015 variază mult, astfel că Piper Jaffray anticipează 8 milioane de unităţi, în timp ce Global Securities Research 40 de milioane de unităţi.

Prin comparaţie, Apple a comercializat anul trecut aproape 200 de milioane de aparate iPhone.

Analiştii prognozează că vânzările de Apple Watch-uri vor fi mai mari decât cele ale ceasurilor Samsung, Sony şi Fitbit, care au atras un inters modest.

Potrivit analiştilor de la Societe Generale, este probabil ca Apple Watch să reprezinte în acest an 55% din vânzările globale de smartwatch-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici