Cumperi pâine în România la jumătate de preţ faţă de media UE

  • Un român consumă de două ori mai multă pâine faţă de un francez
  • Pâinea în România este cu 50% mai ieftină faţă de media UE
  • În 2019, România a exportat 5,3 milioane de tone de grâu
256 afișări
Imaginea articolului Cumperi pâine în România la jumătate de preţ faţă de media UE

Cumperi pâine în România la jumătate de preţ faţă de media UE

În România, pâinea este cu 50% mai ieftină faţă de media europeană, astfel şi consumul individual de pâine este cel mai mare din UE. Românii consumă de două ori mai multe produse de panificaţie faţă de francezi sau britanici, arată datele Eurostat.

Pâinea din România este cu 47% mai ieftină decât media UE. Cea mai scumpă pâine se vinde în Danemarca, unde preţurile depăşesc media europeană cu 51%.

Un român consumă anual 96 de kilograme de pâine şi produse de panificaţie. Un german mănâncă 72 de kilograme de pâine pe an, iar un francez sau un italian consumă câte 69 de kilograme. Britanicii mănâncă 57 de kilograme de produse de panificaţie în fiecare an, iar spaniolii 51.

România a exportat 5,3 milioane de tone de grâu în 2019, fiind pe locul al doilea, după Franţa. Anul trecut, produsele de panificaţie s-au clasat pe locul al II-lea în topul importurilor, după carnea de porc, potrivit datelor INS. În 2019, România a importat produse de panificaţie în valoare de peste 250 de milioane de euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici