Cuprom intenţionează să se listeze la bursă prin ofertă publică

Titlurile producătorului de cupru Cuprom ar putea fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, o decizie în acest sens urmând să fie luată de conducerea firmei în toamna acestui an, a declarat agenţiei MEDIAFAX, preşedintele consiliului de administraţie al companiei, Horia Simu.

6 afișări
Imaginea articolului Cuprom intenţionează să se listeze la bursă prin ofertă publică

Cuprom intenţionează să se listeze la bursă prin ofertă publică

"Analizăm oportunitatea listării la bursă a companiei, urmând să luăm decizia în această toamnă, şi avem în vedere o emisiune de acţiuni noi", a spus Simu.

Cuprom a consemnat, în primele şase luni, afaceri în creştere cu 74%, la 406 milioane de lei (121,85 milioane euro), şi un profit înainte de scăderea costurilor cu dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) de 21 milioane lei (6,3 milioane euro), în urcare cu 40% faţă de primul semestru al anului trecut.

Potrivit reprezentantului Cuprom, principalii factori care au influenţat în sens pozitiv rezultatele semestriale ale firmei au fost investiţiile făcute de companie în anii precedenţi şi eficienţa producţiei.

"Cuprom este o companie matură, care şi-a terminat în mare parte programele investiţionale şi se gândeşte la noi pieţe. Potenţialul de creştere este enorm, datorat în principal relocării în România a celor mai mulţi dintre clienţii noştri tradiţionali, producători de cabluri şi motoare", a spus Simu.

Producătorul român de cupru, în consorţiu cu firmele Energo Mineral şi Ipronef, a încheiat, recent, două contracte de cooperare cu firmele Cuprumin Abrud şi Moldomin Moldova Nouă, deţinute de stat, cu privire la exploatarea perimetrelor miniere Roşia Poieni, respectiv Cariera de Banatite. Intrarea în vigoare a contractelor depinde de avizul Consiliului Concurenţei, care nu a finalizat analiza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici