Cursul a coborât până la 3,67 lei/euro, dealerii suspectează că leul a fost susţinut de BNR

Moneda naţională a câştigat teren în faţa euro pe tot parcursul şedinţei interbancare de vineri, iar spre finalul zilei cursul a coborât până la 3,67-3,6750 lei/euro, dealerii suspectând că aprecierea accentuată a leului a fost determinată de intervenţia BNR pe piaţă.

1 afișare
Imaginea articolului Cursul a coborât până la 3,67 lei/euro, dealerii suspectează că leul a fost susţinut de BNR

Cursul a coborât până la 3,67 lei/euro, dealerii suspectează că leul a fost susţinut de BNR

"Dincolo de faptul că leul s-a apreciat în ton cu valutele din regiune, se pare că Banca Naţională a României (BNR) a fost din nou prezentă pe piaţă, pentru a ajuta revenirea leului", a spus un dealer.

La închiderea pieţei locale, cursul de schimb se situa la 3,67-3,6750 lei/euro, faţă de 3,7240-3,7250 lei/euro la finele şedinţei de joi.

Primele tranzacţii s-au perfectat la 3,7080-3,7100 lei/euro, acest nivel reprezentând maximul atins de rata de schimb pe tot parcursul zilei. Nivelul minim de cotare a fost de 3,6670 lei/euro.

Pe fondul vânzărilor de valută din partea străinilor, cotaţiile au coborât sub nivelul de 3,7 lei/euro, în prima oră de tranzacţionare, iar în jurul orei 10:20 era de 3,6905 lei/euro.

Cursul de schimb anunţat, vineri, de BNR a coborât cu 1,57 bani, la 3,6854 lei/euro, comparativ cu nivelul din ziua precedentă, atingând minimul ultimelor două săptămâni. Banca centrală a anunţat joi o referinţă de 3,7011 lei/euro, cu 2,35 bani sub nivelul publicat miercuri.

BNR nu a organizat vineri, nicio licitaţie pentru a atrage lichiditate din piaţă. În această săptămână, instituţia a realizat operaţiuni de sterilizare, în fiecare zi de luni până joi, , valoarea totală a sumelor retrase din piaţă fiind de 2,08 miliarde de lei.

Pe piaţa monetară, ratele dobânzilor la depozitele cu scadenţă la o zi se situează la 8,75-9,25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici