Cursul de schimb a coborât pe piaţa interbancară sub pragul de 3,6 lei/euro

Moneda naţională şi-a continuat aprecierea comparativ cu cea europeană, urmând tendinţa valutelor din regiune, iar cursul de schimb a coborât sub pragul de 3,6 lei/euro, pe piaţa interbancară, ca urmare a vânzărilor de valută din partea jucătorilor străini.

21 afișări
Imaginea articolului Cursul de schimb a coborât  pe piaţa interbancară sub pragul de 3,6 lei/euro

Cursul de schimb a coborât pe piaţa interbancară sub pragul de 3,6 lei/euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Leul se apreciază în ton cu valutele din regiune şi pe fondul unor volume mari de vânzare de valută din partea jucătorilor străini. De asemenea, un impuls pentru creşterea leului l-au reprezentat şi rezulatetele financiare ale Citigroup, cea mai mare bancă din SUA care a raportat pierderi în primul trimestru de 5,1 miliarde de dolari, ceva mai reduse faţă de cât se aşteptau o parte din analiştii din piaţă", a spus un dealer.

Dacă primele transferuri de pe piaţa interbancară s-au realizat la 3,6080-3,6120 lei/euro, moneda naţională a început să se întârească faţă de cea europeană, iar cotaţiile au coborât sub pragul de 3,60 lei/euro.

Rata de schimb a atins un prag minim al zilei de 3,5770 lei/euro, când jucătorii străini au plasat mai multe ordine de vânzare de euro.

În jurul orei 14:00, cursul de schimb se situa între 3,5855 - 3,5895 lei/euro.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 3,6066 lei/euro, în scădere cu 1,01 bani faţă de nivelul de joi, de 3,6167 lei/euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici