Cursul valutar, afectat de instabilitatea politică: Leul se depreciază în raport cu euro pe piaţa interbancară după anunţul desfiinţării Pilonului II/ Scădere DRAMATICĂ pe bursă

Leul se depreciază în raport cu euro pe piaţa interbancară după anunţul desfiinţării Pilonului II, făcut joi de Ionuţ Mişa, ministrul propus pentru Finanţe. Cursul a ajuns la 4,5733 dolari de la cotaţia oficială de 4,5503 afişată la ora 13 de Banca Naţională a României.

2759 afișări
Imaginea articolului Cursul valutar, afectat de instabilitatea politică: Leul se depreciază în raport cu euro pe piaţa interbancară după anunţul desfiinţării Pilonului II/ Scădere DRAMATICĂ pe bursă

Banca Naţională a României a afişat, joi, la ora 13.00, o cotaţie oficială de 4,5503 lei/euro. Începând cu ora 13, moneda s-a depreciat în raport cu euro, ajungând, la ora 15.05, la 4,5761.

La ora 16, leul a ajuns la 4,5733 dolari, pe piaţa interbancară.

În jurul orei 14.30, Ionuţ Mişa, ministrul propus pentru Finanţe, a declarant că Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat, aceştia având posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III de pensii.

Ideea noului ministru de Finanţe de desfiinţare a pilonului II prăbuşeşte bursa: Toţi indicii sunt pe minus, iar companiile de stat conduc topul scăderilor

Indicele BET, care măsoară evoluţia principalelor 12 acţiuni listate la bursă, a scăzut cu 2,72% joi, după revoluţia fiscală anunţată de noul guvern Tudose. Indicele BET-FI a scăzut cu 1,70%, în timp ce indicele BET-NG, al companiilor din energie, s-a prăbuşit cu 3.,26%, potrivit ZF.

Cele mai mari scăderi sunt înregistrate de companiile de stat. Spre exemplu, Transgaz a ajuns astăzi la un record negativ de minus 9%. La ora 16:20 scăderea Transgaz pe bursă era de -2,93%. Electrica s-a prăbuşit cu 3%, în timp ce Nuclearelectrica şi Romgaz au scăzut cu 2,16%, respectiv 2,21%. Transelectrica de asemenea a înregistrat un declin de 3,86%. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici