Curtea de Conturi auditează, în semestrul al doilea, 24 de instituţii, printre care Preşedinţia şi SRI

Curtea de Conturi a României a anunţat unde va face, în semestrul al doilea al acestui an, controale şi alte misiuni, printre instituţiile menţionate numărându-se Administraţia Prezidenţială, SRI, Consilul Concurenţei, Servicul de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerul Finanţelor.

610 afișări
Imaginea articolului Curtea de Conturi auditează, în semestrul al doilea, 24 de instituţii, printre care Preşedinţia şi SRI

Curtea de Conturi auditează, în semestrul al doilea, 24 de instituţii, printre care Preşedinţia şi SRI

„Curtea de Conturi a României a aprobat, prin Hotărârea nr. 315/9 august 2018, pentru prima dată, publicarea Programului de activitate al Curţii de Conturi pe site-ul instituţiei. Programul de activitate al Curţii de Conturi pe anul 2018 - semestrul II cuprinde acţiunile structurilor centrale şi teritoriale cu privire la entităţile care urmează să fie auditate până la sfârşitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate, respectiv de performanţă. (...) Totodată, publicarea programului de activitate al Curţii de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituţiei faţă de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere şi evaluare în cadrul misiunilor de audit”, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.

În acest program, printre activităţile comisarilor Curţii de Conturi sunt enumerate 24 de audituri financiare asupra contului anual de execuţie a bugetului de stat la 24 de instituţii printre care, în perioada septembrie - noiembrie, la Administraţia Prezidenţială, Consiliul Concurenţei, Consiliul Legislativ, iar, între august şi noiembrie, la Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor şi la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal în august-octombrie.

Un audit asemănător este programat, în iulie - septembrie, la Agenţia Naţională de Integritate, Ministerul Muncii, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat şi SRI (Serviciul Român de Informaţii), iar, între octombrie şi noiembrie, la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, Curtea de Conturi are programat, între iulie şi septembrie, un audit financiar al contului anual de execuţie bugetară (activitate proprie) la Ministerului Finanţelor şi Justiţiei Sociale şi Comisia Naţionale de Strategie şi Prognoză.

În plus, la Ministerul Dezvoltării este programat, în iulie - septembrie, un audit asupra bugetului şi, în iulie - decembrie, auditul performanţei privind eficienţa şi eficacitatea programelor şi măsurilor întreprinse atât în scopul de a preveni, cât şi pentru a înlătura efectele unui cutremur major în municipiul Bucureşti. La acestea se adaugă, la instituţiile din subordinea aceluiaşi minister, respectiv la Inspectoratul de Stat în Construcţii, o documentare pentru misiunea de audit privind cutremurul major din municipiul Bucureşti, audit făcut la minister.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici