Curtea de Conturi: Fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia a finanţat nelegal cu 8,8 milioane de lei două cluburi sportive, în 2011

Fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a finanţat nelegal, cu 8,8 milioane de lei, două cluburi sportive care nu se aflau în administrarea companiei şi fără a avea prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli fonduri în acest scop, arată Curtea de Conturi în raportul pe 2011.

1167 afișări
Imaginea articolului Curtea de Conturi: Fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia a finanţat nelegal cu 8,8 milioane de lei două cluburi sportive, în 2011

Curtea de Conturi: Fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia a finanţat nelegal cu 8,8 milioane de lei două cluburi sportive, în 2011 (Imagine: Catalina Filp/Mediafax foto)

Cele două cluburi care au primit finanţarea respectivă nu sunt nominalizate în raportul Curţii de Conturi, însă potrivit unor surse oficiale este vorba despre clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu şi clubul de handbal-baschet Energia Rovinari, cea mai mare finanţare revenind echipei de fotbal.

De altfel, Pandurii Târgu Jiu este una dintre echipele la care fosta societate minieră a contribuit în ultimii ani cu sume mari de bani, lucru criticat, pe plan local, de politicieni sau lideri sindicali.

Potrivit raportului Curţii de Conturi, SNLO a făcut "plăţi nelegale, în sumă de 8.800.000 lei, pentru finanţarea a două cluburi sportive care nu se aflau în administrarea societăţii şi fără a avea prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli fonduri în acest scop".

Inspectorii Curţii de Conturi recomandă în raport "stabilirea întinderii prejudiciului" ca urmare a "efectuării de plăţi nelegale,".

Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că în fiecare an Curtea de Conturi face astfel de constatări, iar ulterior pierde în instanţă.

"Este aceeaşi placă pe care Curtea de Conturi o pune de ani de zile poate şi pentru că celor care fac o asemenea descoperire li s-ar cuveni o primă. Ei probabil se conduc după alte reguli şi uită că au pierdut procesele cu noi în fiecare an. Toate cheltuielile acestea sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă şi sunt aprobate prin ordin de ministru. Ele sunt făcute încă de pe vremea când actualul preşedinte al Curţii de Conturi era prim-ministru şi nu cred că domnul Nicolae Văcăroiu uită că nu se face nimic ilegal în acest domeniu", a precizat Condescu.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia este, din vara anului trecut, parte a Complexului Energetic Oltenia, alături de fostele complexuri energetice de la Turceni, Rovinari şi Craiova. Complexul Energetic Oltenia a preluat finanţarea acordată de fostele unităţi din minerit şi energie pentru echipa Pandurii Târ

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici