Dacia a cerut ajutor de stat de 42 milioane lei pentru noul model Logan

Constructorul Automobile Dacia a solicitat anul trecut ajutor de la stat în valoare de 42,4 milioane lei (10,5 milioane euro) pentru dezvoltarea proiectului X 52, numele de cod pentru noua generaţie Logan, programată pentru lansare în anul 2012.

Urmărește
2287 afișări
Imaginea articolului Dacia a cerut ajutor de stat de 42 milioane lei pentru noul model Logan

Dacia a cerut ajutor de stat de 42 milioane lei pentru noul model Logan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tot anul trecut, constructorul auto a obţinut finanţare nerambursabilă în valoare de 20 milioane lei pentru punerea în funcţiune a unei linie de producţie pentru noua familie de motoare Euro 5, care cuprinde propulsoarele H4 şi H5. Fondurile a fost obţinute prin Programul Operaţional Sectorial «Creşterea Competitivităţii Economice», cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Modelul Logan a fost lansat în luna iunie 2004 la Salonul Auto de la Paris, iar în prezent este disponibil în şase versiuni - Logan, Ambiance, Preferance, Laureate, Prestige şi ediţia specială Black Line.

În octombrie 2010, la fabrica din Mioveni a fost produs automobilul Dacia Logan cu numărul un milion.

Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri 11,4 miliarde de lei (aproximativ 2,7 miliarde euro), în creştere cu 26,6% faţă de nivelul de 9 miliarde lei obţinut în 2009.

Uzina Dacia a produs anul trecut 341.322 autovehicule, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici