Dacia ia în calcul introducerea de cutii de viteze automate pe Logan (Galerie Foto)

Dacia ia în calcul introducerea de cutii de viteze automate pe gama Logan, însă o decizie concretă în acest sens va fi luată în momentul în care va exista cerere suficient de mare pentru această dotare, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, directorul de marketing al producătorului auto, Rafael Treguer.

842 afișări
Imaginea articolului Dacia ia în calcul introducerea de cutii de viteze automate pe Logan (Galerie Foto)

Dacia ia în calcul introducerea de cutii de viteze automate pe Logan

În manualul de utilizare al Dacia Logan restilizat există cinci pagini care fac referire la utilizarea cutiei de viteze automată, alături de fotografii cu schimbătorul de viteze al acesteia şi imagini cu indicatoarele de bord care afişează informaţii specifice acestui tip de cutie, cum ar fi treptele de viteză şi rularea în modul de iarnă.

Întrebat de ce asemenea informaţii se regăsesc în manualul de utilizare al unui automobil care nu este prevăzut cu aceste dotări pe nicio piaţă, Treguer a explicat că modelul Logan va mai fi comercializat în această formă cel puţin 3-4 ani, iar manualul oferă instrucţiuni şi despre dotări care ar putea fi introduse ulterior pe model.

"În România nu există cerere pentru aşa ceva. Niciun client nu a cerut-o. Dacă ar exista doritori, cu siguranţă că am oferi cutia de viteze automată", a spus oficialul Dacia.

El a mai adăugat că în statele în care Dacia vinde cel mai bine, cum ar fi Franţa şi Italia, vânzările de automobile dotate cu cutie de viteze automată reprezintă 5% din totalul livrărilor, la fel ca în România.

"Latinilor le place să aibă controlul, să simtă maşina", a explicat Treguer.

Pe de altă parte, el a arătat că în ţări precum Germania, Marea Britanie şi Olanda, aproximativ 45% dintre maşinile noi vândute sunt dotate cu o cutie de viteze automată.

Dacia a lansat, la începutul lunii iunie, modelul Sandero în România, iar o lună mai târziu varianta restilizată a Logan Sedan.

Constructorul auto autohton mizează în acest an pe o creştere a vânzărilor la nivel mondial cu 13% faţă de 2007, ca urmare a lansării noilor modele, în special a lui Sandero.

Vânzările Dacia în România au scăzut cu 10,6% în primul semestru, la 45.852 de unităţi. Exporturile au atins aproape două treimi din totalul vânzărilor Dacia, cu 81.424 unităţi livrate.

La nivel global, livrările Dacia cu crescut în primele şase luni cu 13,3%, la 127.276 de vehicule, consemnând astfel cea mai bună evoluţie procentuală dintre mărcile grupului Renault în perioada analizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici