Danemarca va construi o insulă artificială în Marea Nordului care va aduna şi distribui electricitatea din fermele eoliene

  • Danemarca a fost de acord să construiască o insulă în Marea Nordului care să adune şi să distribuie electricitatea din fermele eoliene.
  • Insula artificială care va costa 210 miliarde de coroane ( 28 miliarde de dolari) va fi creată la aproximativ 80 de kilometri de coasta de vest a ţării şi va conecta mai multe ţări europene.
  • Va începe cu 3 gigawaţi de capacitate, suficient pentru a acoperi nevoile de energie electrică a 3 milioane de gospodării europene, a declarat Agenţia Daneză pentru Energie.
768 afișări
Imaginea articolului Danemarca va construi o insulă artificială în Marea Nordului care va aduna şi distribui electricitatea din fermele eoliene

Danemarca va construi o insulă artificială în Marea Nordului care va aduna şi distribui electricitatea din fermele eoliene

"Centrul energetic din Marea Nordului va fi cel mai mare proiect de construcţie din istoria daneză", a declarat joi ministrul Climei Dan Joergensen.

Agenţia guvernamentală a declarat că capacitatea va creşte în cele din urmă la 10 gigawaţi.

Nu a fost stabilită încă o dată pentru începerea construcţiei insulei, care va fi controlată de guvernul danez.

În prezent, Danemarca are 1,7 gigawaţi de capacitate a fabricii eoliene off-shore. Când se construieşte insula energetică din vestul Danemarcei şi una mai mică în Marea Baltică, se aşteaptă ca capacitatea Danemarcei să fie de şapte ori mai mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici