Daniel Dăianu a demisionat din funcţia de membru în Consiliu de Supraveghere al BCR

Daniel Dăianu, membru în Consiliu de Supraveghere al Băncii Comerciale Române (BCR), a demisionat pentru a nu crea controverse, după ce a fost ales europarlamentar din partea Partidului Naţional Liberal.

1 afișare
Imaginea articolului Daniel Dăianu a demisionat din funcţia de membru în Consiliu de Supraveghere al BCR

Daniel Dăianu a demisionat din funcţia de membru în Consiliu de Supraveghere al BCR

"Am mers pe un minim de risc. De ce să existe o situaţie controversată?", a declarat, Dăianu, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

El a arătat că poziţia de membru în Consiliul de Supraveghere al BCR nu era incompatibilă cu funcţia de europarlamentar.

Dăianu a mai spus că şi-a depus demisia înainte de Crăciun.

La scrutinul din 25 noiembrie, Dăianu a fost ales europarlamentar din partea PNL, unde a figurat pe poziţia a doua pe lista de candidaţi, după Renate Weber.

În luna septembrie 2005, Daniel Dăianu a fost ales preşedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR, poziţie pe care a păstrat-o până la finalizarea privatizării băncii, în toamna anului trecut. După preluarea BCR de către grupul austriac Erste Bank, fostul ministru al Finanţelor a acceptat să rămână membru în Consiliul de Supraveghere.

Consiliul de Supraveghere este format din şapte membri, din care cinci poziţii revin Erste Bank şi două celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF). În prezent, doar acţionarul majoritar este reprezentat în CS, SIF-urile neajungând încă la o înţelegere privind cei doi reprezentanţi.

Preşedintele Consiliului este Andreas Treichl, preşedinte al Erste Bank, iar din forumul de supraveghere mai fac parte Peter Kisbendek - vicepreşedinte CS, Herbert Juranek (membru) şi Bernhard Spalt (membru).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici