Datoria SUA, de 16.400 miliarde dolari, nu-l îngrijorează pe miliardarul american Warren Buffet

Îndatorarea SUA ar trebui stabilizată în raport cu creşterea economică, dar datoria de 16.400 de miliarde de dolari a Statelor Unite nu reprezintă un motiv de îngrijorare din cauza valorii ridicate, a declarat miliardarul american Warren Buffett.

804 afișări
Imaginea articolului Datoria SUA, de 16.400 miliarde dolari, nu-l îngrijorează pe miliardarul american Warren Buffet

Datoria SUA, de 16.400 miliarde dolari, nu-l îngrijorează pe miliardarul american Warren Buffet (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Nu este un lucru bun ca datoria să crească în raport cu PIB, ar trebui stabilizată, dar nu este ea însăşi o problemă", a spus Buffett, director al companiei de investiţii Berkshire Hathaway.

Datoria SUA are "o pondere mai redusă în PIB decât la ieşirea SUA din Al Doilea Război Mondial. Trebuie să te gândeşti la datorie în relaţie cu PIB", a spus Buffet, unul dintre cei mai vocali avocaţi ai taxării mai ridicate a bogaţilor.

PIB al SUA s-a situat în 2011 la peste 15.000 miliarde de dolari.

"Aş spune că într-o ţară cu un PIB de 50.000 de dolari pe persoană, nimănui nu ar trebui să-i fie foame, nimănui nu ar trebui să-i lipsească educaţia, nimeni nu ar trebui să fie îngrijorat în privinţa îngrijirii medicale sau a vârstei înaintate", a spus el.

Buffet, 82 de ani, s-a grăbit, însă, să adauge că nu susţine o redistribuire a averii până la punctul în care distruge motivaţia de a inova. Miliardarul a dat ca exemple cofondatorii Apple, Hewlett-Packard şi Microsoft.

"Vrei rezultate inegale; vrei ca în acele garaje să lucreze Steve Jobs, Dave Packards, Bill Gates sau oricine altcineva. Dar nu vrei ca cineva să meargă la culcare flămând, să-i fie negată îngrijirea medicală sau strictul necesar pentru viaţă", a spus miliardarul.

În privinţa divergenţelor politice din Congresul american, Buffet s-a arătat mai optimist, afirmând că ceea ce este bun la SUA depăşeşte cu mult ceea ce este greşit.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici