De ce ar putea pierde Nokia venituri de 5 miliarde euro

Analiştii băncii japoneze Nomura au redus cu aproape 5 miliarde de euro estimarea referitoare la veniturile companiei din smartphnoe-uri pentru anul viitor, la 6 miliarde euro, după ce Microsoft a anunţat că următorul Windows Phone nu va fi disponibil pe actualele modele Lumia.

267 afișări
Imaginea articolului De ce ar putea pierde Nokia venituri de 5 miliarde euro

De ce ar putea pierde Nokia venituri de 5 miliarde euro (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax Foto)

Prognoza privind veniturile Nokia din vânzarea de "dispozitive capabile de navigare pe internet", categorie în care se încadrează şi smartphone-urile Lumia, a fost coborâtă de la 10,9 miliarde euro la 6 miliarde euro, potrivit unui raport al Nomura.

Nokia va vinde anul viitor 34 milioane de smartphone-uri cu Windows Phone, estimează Nomura, cu 41% mai puţin faţă de cifrele prevăzute anterior.

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a anunţat recent că Windows Phone 8 va fi lansat în a doua jumătate a acestui an, iar smartphone-urile care rulează versiunea actuală a sistemului de operare nu vor putea fi actualizate la noua variantă.

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, fost director executiv la Microsoft, a construit strategia Nokia pe segmentul smartphoneăurilor în jurul Windows Phone.

Deţinătorii modelelor Lumia din generaţia actuală vor putea face upgrade la Windows Phone 7.8, care aduce noi elemente de interfaţă, dar şi funcţii precum vizionarea de conţinut media direct de pe internet, posibilitatea de a conecta alte dispozitive la internet prin intermediul telefonului, şi noi jocuri de la Zynga.

Microsoft şi-ar putea dezvolta şi propriile telefoane Windows Phone, renunţând la strategia tradiţională de a construi soft pentru hardware-ul creat de parteneri precum Nokia, potrivit analiştilor Nomura.

Compania din Redmond a prezentat recent tableta Surface, primul computer produs vreodată de Microsoft, care speră să clatine dominaţia Apple iPad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici