De ce facilităţi fiscale beneficiază bogaţii din SUA al căror partener de viaţă a murit

Bogaţii din Statele Unite al căror partener de viaţă a decedat vor plăti taxe mai mici pe activele deţinute, după introducerea unei prevederi legislative care le permite să beneficieze de scutirile fiscale la care au avut dreptul soţul sau soţia acestora, transmite Bloomberg.

137 afișări
Imaginea articolului De ce facilităţi fiscale beneficiază bogaţii din SUA al căror partener de viaţă a murit

Dolari (Imagine: Shutterstock)

Toţi americanii beneficiază de scutiri fiscale pe averi de până la cinci milioane de dolari în 2011 şi 2012. Pentru cei care au decedat după 31 decembrie 2010, orice parte nefolosită a acestei sume poate fi transferată soţului rămas în viaţă, conform legislaţiei adoptate de Congres în decembrie. Înainte de această lege, cuplurile bogate înfiinţau trusturi specializate pentru a fi siguri că activele pe care le deţin sunt împărţite într-un anumit mod.

Scutirile fiscale acoperă printre altele cadourile făcute de o persoană. De exemplu, dacă un bărbat însurat moare în acest an lăsând moştenire copiiilor o avere de două milioane de dolari, şi a făcut un cadou de un milion de dolari în timpul vieţii, ar avea dreptul la o scutire fiscală de două milioane de dolari. Noua prevedere permite văduvei acestuia să beneficieze de scutirea respectivă.

În SUA există 3.300 de averi care ar datora taxe federale sub actualul prag de cinci milioane de dolari, potrivit Tax Policy Center, proiect comun a două organizaţii de cercetare din Washington.

Posibilitatea de a folosi scutirea fiscală a soţului decedat va expira în ianuarie 2013, când se va reveni până la un nivel al taxei de maxim de 55% şi la o deducere fiscală de până la un milion de dolari, dacă legislativul SUA nu va opera o modificare, notează Bloomberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici