De ce scapă greu băncile de apartamentele executate?

Preţurile apartamentelor din Bucureşti scoase la licitaţie de către bănci sunt mai mici cu doar 7% decât cele solicitate de proprietari. Dacă proprietarii mai pot lăsa la preţ în urma negocierii, la licitaţii preţurile de achiziţie pot fi chiar mai mari.

125 afișări
Imaginea articolului De ce scapă greu băncile de apartamentele executate?

De ce scapă greu băncile de apartamentele executate? (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Cei care speră să facă o afacere bună prin achiziţia unor apartamente executate silit şi scoase la licitaţie de către bănci ar trebui să stea cu ochii în patru pe site-urile de profil pentru a prinde puţinele oferte cu adevărat avantajoase, în condiţiile în care, în medie, preţurile băncilor sunt mai mici cu doar 7% decât cele solicitate de proprietarii din Bucureşti, arată o analiză a Ziarului Financiar.

Din anunţurile cu licitaţii au fost selectate zece apartamente de două şi trei camere din diverse zone ale Capitalei propuse de bănci spre vânzare în următoarele săptămâni. Pentu comparaţie, au fost căutate alte zece apartamente în aceleaşi zone, cu suprafeţe apropiate, scoase la vânzare de către proprietari. Ulterior au fost calculate preţurile solicitate pe metru pătrat de ambele categorii de ofertanţi şi valorile obţinute au fost comparate.

Citeşte mai multe despre apartamentele executate pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici