Decizie incredibilă a IKEA. Compania vrea să restituie statului român banii încasaţi pentru şomaj tehnic

  • Ikea discută returnarea banilor în toate cele nouă ţări care au oferit sprijin guvernamental în timpul pandemiei
  • Liderii companiei consideră că IKEA a fost mai puţin afectată decât estimaseră
28119 afișări
Imaginea articolului Decizie incredibilă a IKEA. Compania vrea să restituie statului român banii încasaţi pentru şomaj tehnic

Ikea

Ikea discută returnarea banilor în toate cele nouă ţări care au oferit sprijin guvernamental celui mai mare retailer de mobilă din lume, prin susţinerea şomajului tehnic, pentru că a suferit mai puţin decât se aştepta din cauza crizei Covid-19, relatează Financial Times.
 
Tolga Oncu, managerul operaţiunilor de retail la Grupul Ingka, principalul retailer Ikea, a declarat că compania a decis să iniţieze discuţii cu Belgia, Croaţia, Republica Cehă, Irlanda, Portugalia, România, Serbia, Spania şi SUA.
 
Oncu a adăugat că Ikea a crezut că afacerile vor scădea cu 70-80% la începutul crizei. Însă acum toate cele 23 de magazine ale companiei s-au redeschis şi au un număr mare de clienţi.
 
„Acum ştim mai mult decât în februarie şi martie, şi este corect să ne întoarcem şi să spunem:„ hei, mulţumim foarte mult că ne-aţi ajutat în această perioadă dificilă şi acum vrem să vedem cum putem înapoia ce am primit", a spus Oncu pentru Financial Times.
 
Ikea abia a început discuţiile cu autorităţile naţionale, şi, din cauza diferenţelor în modul în care sunt înfiinţate schemele de şomaj tehnic sau de program redus de lucru, compania nu ştie încă cum va plăti guvernele banii.
 
Oncu a spus că retailerul nu ştie câţi bani va înapoia sau câţi lucrători au fost implicaţi în cele nouă ţări.
 
El a declarat că prioritatea Ikea la începutul crizei, în februarie şi martie, a fost protejarea angajaţilor, în condiţiile în care a închis cea mai mare parte a celor 374 de magazine din întreaga lume.
 
Oncu a adăugat că acţiunea de a rambursa banii este pur şi simplu „un lucru corect”. „Este important să păstrăm relaţii bune cu societăţile şi comunităţile de care suntem apropiaţi”.
 
Ikea a înfiinţat şi un fond de 26 de milioane de euro pe care liderii magazinelor Ikea să îi distribuie în comunităţile locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici