Declaraţiile de venit, şi prin poştă, pe cheltuiala contribuabilului

Contribuabilii pot trimite în continuare declaraţiile de venit către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) prin poştă cu scrisori recomandate, însă pe propria cheltuială, iar în administraţiile fiscale se vor lua măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în cazul depunerii direct la sediu.

290 afișări
Imaginea articolului Declaraţiile de venit, şi prin poştă, pe cheltuiala contribuabilului

Contribuabilii pot trimite în continuare declaraţiile de venit prin poştă, dar pe cheltuială proprie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Urmare a deciziei de a renunţa la sistemul de trimitere/primire prin poştă a declaraţiilor de venit către/de la contribuabilii – persoane fizice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală precizează că pe toată perioada depunerii Formularului 200 se vor lua toate măsurile necesare pentru evitarea aglomeraţiei în administraţiile financiare", se arată într-un comunicat al ANAF.

Agenţia a anunţat, duminică, renunţarea la sistemul gratuit de trimitere/primire a declaraţiilor de venit prin poştă, contribuabilii urmând să depună declaraţia de venit în mod direct la administraţia financiară de care aparţin. Astfel, ANAF va economisi 5,33 milioane lei.

O analiză demarată la începutul acestui an de ANAF a relevat că circa 70% din cele aproximativ 900.000 de persoane fizice care trebuia să depună declaraţiile de venit până la 15 mai 2008 s-au prezentat la sediile administraţiilor financiare, deşi au primit formularele personalizate prin poştă. Contribuabilii fie au avut nevoie de asistenţă pentru completarea formularului, fie au solicitat noi formulare, motivând că cele pe care le-au primit prin poştă au fost pierdute ori deteriorate.

Anul trecut, ANAF a produs 700.000 de formulare suplimentare, fapt care a generat costuri în plus.

"Astfel, putem concluziona că în 2008 sistemul de trimitere/primire prin poştă a declaraţiilor de venit a fost utilizat de circa 30% contribuabili - persoane fizice", se precizează în comunicat.

Formularele 200 pot fi depuse în perioada 30 martie - 15 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici