Decretul ciudat semnat de Putin: companiile pot ignora coproprietarii din „ţările ostile”

Moscova a început naţionalizarea fabricilor care deţin acţionari din Occidentul „neprietenos”.

4374 afișări
Imaginea articolului Decretul ciudat semnat de Putin: companiile pot ignora coproprietarii din „ţările ostile”

Decretul ciudat semnat de Putin: companiile pot ignora coproprietarii din „ţările ostile”

Pe tot parcursul anului 2023, companiile ruseşti vor putea lua decizii fără să ţină cont de părerea coproprietarilor din „ţări ostile” care au impus sancţiuni Rusiei din cauza războiului din Ucraina.

Noile reglementări au fost stabilite printr-un decret semnat de preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit site-ului independent Meduza.

Decretul se aplică întreprinderilor cu acţiuni ale coproprietarilor ostili care nu depăşesc 50%, care anul trecut au avut venituri de peste 100 de miliarde de ruble.

Potrivit uniunii industriaşilor ruşi, decretul ar trebui să afecteze aproximativ 14 întreprinderi ruseşti cu participare străină. După invadarea Ucrainei, multe companii străine au părăsit deja Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici