Deficitul bugetar al SUA va fi în acest an fiscal de 1.300 mld.dolari, sub nivelul anticipat

Statele Unite vor înregistra în anul financiar care se va încheia pe 30 septembrie un deficit bugetar de 1.300 miliarde de dolari, sub nivelul de 1.400 miliarde de dolari anticipat în aprilie, ca urmare a reducerii cheltuielilor federale, potrivit Comitetului pentru Buget din Congres (CBO).

113 afișări
Imaginea articolului Deficitul bugetar al SUA va fi în acest an fiscal de 1.300 mld.dolari, sub nivelul anticipat

Deficitul bugetar al SUA va fi în acest an fiscal de 1.300 mld.dolari, sub nivelul anticipat (Imagine: Shutterstock)

Raportul bianual al comitetului, instituţie echidistantă politic, anticipează pentru anul care se va încheia în septembrie 2012 un deficit de 973 miliarde de dolari, în scădere faţă de prognoza anterioară, de 1.100 miliarde de dolari.

Deficitul bugetar va continua să scadă, odată cu îmbunătăţirea condiţiilor din economie, deşi într-un ritm lent, potrivit CBO.

Agenţia anticipează pentru ultimul trimestru o rată a şomajului de 8,9%, care va ajunge la 8,5% în aceeaşi perioadă a anului fiscal viitor, când preşedintele Barack Obama va încerca să fie reales.

CBO anticipează o rată a şomajului care se va menţine peste 8% până în 2014 şi o inflaţie de 1,5% din 2013 până în 2016.

Deficitul va fi mult mai ridicat dacă Congresul şi preşedintele vor menţine facilităţile fiscale aprobate în timpul preşedinţiei lui George Bush, care vor expira în 2012, sau dacă legislativul nu va reduce plăţile către medici prin programul Medicare, avertizează CBO.

Deficitul din 2011 va fi de peste o mie de miliarde de dolari pentru al treilea an consecutiv.

La începutul lunii august, Statele Unite au evitat intrarea în incapacitate de plată după ce Congresul a aprobat majorarea plafonului de îndatorare al ţării, cu condiţia ca un comitet echidistant să conceapă un plan de reducere a deficitului bugetar care să fie acceptat de legislativ.

Economia americană va avansa în acest an cu 2,3%, după 3% în 2010. Ritmul se va accelera uşor anul viitor, la 2,7%, potrivit noilor estimări ale CBO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici