Delegaţia FMI în Cipru, condusă de Delia Velculescu, se opune ultimelor planuri ale guvernului cipriot

Delegaţia FMI în Cipru, condusă de Delia Velculescu, a pus sub semnul întrebării planurile guvernului cipriot pentru sectorul bancar, ridicând noi obstacole în calea unui acord necesar pentru a evita intrarea ţării în colaps financiar.

1520 afișări
Imaginea articolului Delegaţia FMI în Cipru, condusă de Delia Velculescu, se opune ultimelor planuri ale guvernului cipriot

Delegaţia FMI în Cipru, condusă de Delia Velculescu, se opune ultimelor planuri ale guvernului cipriot (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Velculescu afirmă că planul de a salva industria financiară a ţării trebuie să includă şi o divizare a Băncii Ciprului, pe lângă restructurarea Cyprus Popular Bank (Laiki) propusă de oficialii ciprioţi, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Iniţial, FMI părea că acceptă planul propus, potrivit unor surse din guvernul cipriot.

O nouă problemă apărută în discuţiile dintre Cipru şi Troica priveşte plata unor fonduri de 9 miliarde de euro accesate anterior de Cyprus Popular Bank de la Banca Centrală Europeană prin mecanismul de lichiditate de urgenţă.

Oficialii ciprioţi şi reprezentanţi ai BCE, FMI şi UE încearcă să ajungă la un acord înaintea unei reuniuni a miniştrilor de Finanţe din zona euro duminică seara. Cipru trebuie să-şi asigure din surse proprii fonduri de circa 5,8 miliarde de euro, pentru a debloca împrumuturi de 10 miliarde de euro de la statele euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici