Deprecierea euro, în contextul crizei din Grecia, nu este un motiv de îngrijorare

Comisarul european pentru Comerţ, Karl de Gucht, apreciază că deprecierea euro, în contextul crizei bugetare din Grecia, nu reprezintă un motiv de îngrijorare, potrivit publicaţiei germane Suddeutsche Zeitung.

29 afișări
Imaginea articolului Deprecierea euro, în contextul crizei din Grecia, nu este un motiv de îngrijorare

Deprecierea euro, în contextul crizei din Grecia, nu este un motiv de îngrijorare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În condiţii normale, am fi toţi foarte mulţumiţi de acest curs de schimb. Un curs jurul a 1,5-1,6 de dolari pentru un euro nu este favorabil cu nimic comerţului european", a afirmat de Gucht. El a menţionat că un nivel redus al euro determină scăderea preţurilor produselor exportate de Europa.

Oficialul Comisiei Europene a precizat că situaţia din Grecia reprezintă principala problemă a zonei euro.

Euro s-a depreciat joi în faţa dolarului la cel mai redus nivel după 12 martie 2009, de 1,2752 dolari pentru o unitate, din cauza temerilor investitorilor că problemele statului elen se pot răspândi în alte ţări din uniunea monetară.

O analiză AFP arată că deprecierea monedei unice ar putea afecta exporturile SUA, în condiţiile în care un dolar puternic ridică preţurile convertite în euro ale produselor americane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici