Deputaţii au votat pentru ajutorul de stat de 143 mil. euro destinat Ford

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 235 voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 5 abţineri, ordonanţa de urgenţă care reglementează acordarea unui ajutor de stat de 143 milioane de euro către Ford Motor Company.

20 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au votat pentru ajutorul de stat de 143 mil. euro destinat Ford

Deputaţii au votat pentru ajutorul de stat de 143 mil. euro destinat Ford (Imagine: Mediafax Foto)

Constructorul auto american a cumpărat de la Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului 72% din acţiunile Automobile Craiova.

Ajutorul de stat reprezintă un sprijin pentru realizarea a două proiecte de investiţii, cu scopul producţiei de automobile şi motoare.

Pentru aceste proiecte, Ford s-a angajat să realizeze investiţii ale căror costuri eligibile sunt de 600 milioane de euro, respectiv să asigure eşalonat, până la sfârşitul anului 2012, majorarea producţiei la 300.000 de automobile şi la 300.000 de motoare.

Ordonanţa 109/2008 a fost adoptată anterior şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Citeşte şi:

Guvernul începe discuţiile cu Ford pentru garantarea creditului

MEF va acorda Ford un ajutor de stat de 143 milioane euro

Contractul de privatizare a Automobile Craiova fost semnat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici