Despăgubiri de 7,1 mil. lei pentru terenurile necesare pasajului de la Băneasa

Un număr de şase firme, printre care Selgros Cash&Carry şi Banca Transilvania, precum şi mai multe persoane fizice vor primi despăgubiri de 7,1 milioane lei în schimbul a zece terenuri necesare construcţiei pasajului de pe DN1 de la intersecţia cu bulevardele Aerogării şi Ion Ionescu de Brad.

446 afișări
Imaginea articolului Despăgubiri de 7,1 mil. lei pentru terenurile necesare pasajului de la Băneasa

Despăgubiri de 7,1 mil. lei pentru terenurile necesare pasajului de la Băneasa

Printre persoanele fizice expropriate se numără Liviu Giugiumică, directorul general al companiei de brokeraj CA IB Securities, şi omul de afaceri iordanian Dahabreh Raed, care deţine participaţii la firmele Comcereal Braşov şi Crown International Import-Export.

Cele zece terenuri au o suprafaţă totală de 1.100 metri pătraţi, iar despăgubirile vor fi plătite în baza unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor.

Suma este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, şi va fi virată, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, în contul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Proiectul urmăreşte optimizarea traficului în zona intersecţiei Şoseaua Bucureşti – Ploieşti cu bulevardul Aerogării şi bulevardul Ion Ionescu de la Brad, precum şi asigurarea fluidizării traficului rutier pe DN 1 şi centura rutiera în zona de nord a Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici