Deutsche Bank a plătit din greşeală 6 miliarde de dolari unui fond de hedging din SUA

Divizia de schimb valutar a Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a plătit din greşeală unui fond de hedging din SUA circa 6 miliarde de dolari, în luna iunie, banii fiind recuperaţi o zi mai târziu, a declarat o persoană apropiată situaţiei, transmite Bloomberg.

1482 afișări
Imaginea articolului Deutsche Bank a plătit din greşeală 6 miliarde de dolari unui fond de hedging din SUA

Deutsche Bank a plătit din greşeală 6 miliarde de dolari unui fond de hedging din SUA (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Un angajat junior al echipei de vânzări a Deutsche Bank a procesat plata folosind date brute şi nu nete, astfel încât suma plătită a fost mult mai mare, a explicat sursa.

Unul dintre co-directorii generali ai Deutsche Bank, John Cryan, care l-a înlocuit în funcţie pe Anshu Jain în luna iulie, s-a angajat să îmbunătăţească eficienţa controlului intern, să refacă relaţia cu autorităţile de reglementare şi să evite repetarea amenzilor care au slăbit capitalul şi au erodat profitabilitatea.

În cadrul reorganizării conducerii, Cryan, fost director financiar al UBS Group, promovează directori cu mai multă experienţă în domeniul tehnologiei informaţiei şi supravegherii bancare şi îi înlocuieşte pe unii dintre bancherii de investiţii.

Banca germană a raportat tranzacţia eronată Autorităţii pentru Conduită Financiară din Marea Britanie, Băncii Centrale Europene şi Rezervei Federale, potrivit Financial Times.

Purtătorii de cuvânt ai instituţiilor financiare respective au refuzat să comenteze, ca şi cel al Deutsche Bank.

Deutsche Bank a anunţat duminică reorganizarea conducerii centrale care include plecarea co-directorului pentru investment banking şi de trading, Colin Fan, şi a lui Michele Faissola, fost bancher senior la divizia de tranzacţii cu obligaţiuni şi şef al operaţiunilor de adeministrare a activelor şi averilor.

Sylvie Matherat, director pentru relaţiile cu autorităţile guvernamentale şi de reglementare, va supraveghea respectarea prevederilor legale în cadrul Deutsche Bank, ca membru în board-ul băncii, în timp ce directorul pentru informaţii, Kim Hammonds, va deveni director operaţional, în locul lui Henry Ritchotte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici