Deutsche Bank: Preţul aurului poate urca cu 30%, la 2.000 de dolari/uncie, până în 2012

Preţul aurului, care a atins un nivel record la începutul lunii mai, ar putea creşte cu 30% până în ianuarie, la 2.000 de dolari uncia, în condiţiile în care investitorii vor să se protejeze de incertitudinile economice, anticipează Deutsche Bank, transmite Bloomberg.

173 afișări
Imaginea articolului Deutsche Bank: Preţul aurului poate urca cu 30%, la 2.000 de dolari/uncie, până în 2012

Deutsche Bank: Preţul aurului poate urca cu 30%, la 2.000 de dolari/uncie, până în 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Anticipez creşterea cotaţiei aurului, în pofida nivelului actual. Poate atinge 2.000 de dolari uncia în următoarele opt luni", a delcarat Hal Lehr, director general pentru tranzacţii cu mărfuri la Deutsche Bank.

Investitori precum George Soros şi John Paulson au investit în aur, pentru a profita de creşterea preţului din ultimul an, determinată de criza datoriilor suverane din Europa, problemele economice din Statele Unite şi tulburările sociale din Orientul Mijlociu.

Cotaţia aurului a scăzut cu 1,6% pe 4 mai, după ce Wall Street Journal a relatat că Soros Fund Management a vândut active de aur.

Compania de investiţii al lui Soros deţinea la sfârşitul lui 2010 acţiuni la SPDR Gold Trust, cel mai mare fond de plasamente în aur, şi la iShares Gold Trust, potrivit datelor Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Cotaţia aurului a crescut marţi, la New York, pentru a treia zi consecutiv, din cauza temerilor legate de criza datoriilor suverane din Europa.

La ora 9:42 a.m., preţul aurului cu livrare în iunie era tranzacţionat la New York în creştere cu şase dolari, respectiv 0,4%, la 1.509,2 dolari uncia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici