Deutsche Bank vrea să producă software în România şi va angaja 500 de oameni până în 2016

Deutsche Bank va inaugura în Bucureşti, până la finele lunii iunie, un centru global de tehnologie, unde va crea aplicaţii software pentru banca germană şi care va avea 100 de angajaţi până la jumătatea acestui an şi 500 până în 2016.

501 afișări
Imaginea articolului Deutsche Bank vrea să producă software în România şi va angaja 500 de oameni până în 2016

Deutsche Bank vrea să producă software în România şi va angaja 500 de oameni până în 2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Denumit DB Global Technology, centrul va fi condus de Marian Popa (59 ani), se arată într-un comunicat al societăţii remis MEDIAFAX.

"Marian Popa va supraveghea organizarea şi dezvoltarea celui de-al patrulea centru global de tehnologie al DB, unde vor fi create până la 500 de locuri de muncă în domeniul IT&C până la finalul anului 2016. Procesul de recrutare a demarat la finele anului 2013, iar numărul angajaţilor este estimat să ajungă la 100 de specialişti până la jumătatea anului", se arată în comunicat.

Anterior, în perioada 2004-2012, Popa a condus Endava CEE, un proiect greenfield în cadrul căruia numărul salariaţilor a crescut de la 40 la 800 de angajaţi, distribuiţi în patru sedii din Europa Centrală şi de Est.

Centrul de tehnologie va dezvolta software pentru Deutsche Bank şi va reprezenta, potrivit comunicatului, o platformă pentru specialişti software cu nivel înalt de pregătire.

"Marian Popa are o experienţă semnificativă şi realizări profesionale importante în industria IT&C, acumulate pe parcursul unei cariere de excepţie în poziţii de top management deţinute în România şi în afara ţării şi credem că va contribui semnificativ la succesul centrului global de tehnologie de la Bucureşti", a declarat reprezentantul Deutsche Bank în România, Mihai Ionescu.

Deutsche Bank este prezentă pe piaţa din România din anul 1998 şi furnizează produse şi soluţii personalizate pentru clienţii băncii corporative şi ai băncii de investiţii, servicii de tranzacţii bancare pentru clienţi corporativi şi instituţionali, precum şi servicii de private banking pen-tru clienţii persoane fizice.

Potrivit comunicatului, Deutsche Bank a fost lead manager al emisiunilor de obligaţiuni ale României, în septembrie şi octombrie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici