Dezinfectant de mâini, produs de Zentiva. Compania farmaceutică a primit autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii

  • Producătorul de medicamente din România cu cel mai mare volum de produse vândute, Zentiva, a început producţia de dezinfectanţi pentru mâini.
  • A primit autorizarea produselor în categoria biocide din partea Ministerului Sănătăţii.
265 afișări
Imaginea articolului Dezinfectant de mâini, produs de Zentiva. Compania farmaceutică a primit autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii

Demararea procesului de producţie a biocidelor de către Zentiva vine ca răspuns la nevoia crescută de protecţie a populaţiei împotriva infectării cu SARS-CoV-2.

La începutul pandemiei, Zentiva România a produs dezinfectanţi pentru mâini, producţia fiind la acel moment destinată exclusiv protecţiei propriilor angajaţi şi profesioniştilor din linia 1 din domeniul sanitar.

Potrivit companiei, peste 7.000 de medici din spitale, medici de familie, personal medical şi farmacişti au beneficiat de dezinfectanţi în urma donaţiilor acestor produse.

„Ne adaptăm permanent şi rapid la evoluţia pandemiei şi la contextul mai larg pe care îl determină în sănătate. Am modificat fluxurile de producţie pentru a asigura necesarul de medicamente prescrise atât în infecţiile cu noul coronavirus, cât şi în tratamentul afecţiunilor cronice. Biocidele-dezinfectanţi pentru populaţie pe care le fabricăm acum se înscriu în politica de adaptare asumată de companie în această perioadă, pentru a asigura disponibilitatea şi accesibilitatea produselor necesare pacienţilor din România”, a declarat Simona Cocoş, director general Zentiva România şi Republica Moldova.

Noul produs este încadrat la categoria produs biocid din grupa principală I (dezinfectant) şi este destinat dezinfecţiei igienice a mâinilor, cu efect bactericid. Produsul este disponibil în farmacii sub formă de soluţie în concentraţie de 75% alcool, în recipiente de 100 de mililitri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici