„Dieselgate”: Zeci de mii de şoferi britanici au acţionat în instanţă Volkswagen, după ce gigantul auto a trucat testele de emisii

Zeci de mii şoferi din Marea Britanie au acţionat în instanţă producătorul auto Volkswagen, pentru trucarea emisiilor, aceasta fiind cea mai mare acţiune de acest fel, relatează Reuters.

1369 afișări
Imaginea articolului „Dieselgate”: Zeci de mii de şoferi britanici au acţionat în instanţă Volkswagen, după ce gigantul auto a trucat testele de emisii

„Dieselgate”: Zeci de mii de şoferi britanici au acţionat în instanţă Volkswagen

Compania a informat că aproximativ 11 milioane de maşini din toată lumea, dintre care 1,2 milioane doar în Marea Britanie, au la bord un software care modifică testele de emisii de dioxid de carbon.

O audiere la Înalta Curte este programată în următoarele două săptămâni.

Firma de avocatură Slater and Gordon reprezintă peste 70.000 de clienţi. Curtea va stabili dacă dispozitivele instalate de companie pe maşini au indus în eroare sistemele de măsurare a emisiilor poluante, precum şi faptul că Înalta Curte are vreo obligaţie legală asociată concluziilor autorităţii auto din Germania, privind instalarea acesto dispozitive.

Volkswagen neagă acuzaţiile. “Volkswagen Group continuă să îşi apere poziţia la Înalta Curte din Londra", a spus compania într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici