Directorii marilor companii din România sunt cei mai prost plătiţi din Europa

Directorii companiilor cu peste 1.000 de angajaţi din România sunt cei mai prost plătiţi din Europa, cu un salariu anual brut de 57.000 de euro, de aproape şapte ori mai puţin decât cei din Marea Britanie, lideri cu 381.000 de euro, potrivit unui studiu al firmei germane de consultanţă Kienbaum.

38 afișări
Imaginea articolului Directorii marilor companii din România sunt cei mai prost plătiţi din Europa

Directorii marilor companii din România sunt cei mai prost plătiţi din Europa (Imagine: Mediafax Foto)

Comparaţia între şefii de companii din statele europene a fost realizată în funcţie de salariul brut întrucât sistemul de impozitare diferă în funcţie de ţară, a declarat Mary Smid, expert în domeniu la Kienbaum Management Consultants, citat de cotidianul german Wirtschaftsblatt.

În partea de jos a clasamentului, directorii din România sunt devansaţi de cei din Ungaria, penultimul loc, care câştigă, însă, de două ori mai mult, respectiv 114.000 de euro. Pe antepenultimul loc se situează Slovacia, cu 126.000 de euro.

Primele poziţii ale topului sunt dominate de directorii din vestul Europei, liderul Marea Britanie (381.000 de euro), fiind urmat de Germania (328.000 euro) şi Austria (305.000 de euro).

"Chiar dacă există un decalaj puternic între Est şi Vest, se pare că Estul recuperează", a afirmat Smid.

Studiul nu a luat în calcul salariile directorilor companiilor listate la bursă, care sunt mult mai mari, notează Wirtschaftsblatt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici