Directorul ANIF, Costel Iancu, a demisionat

Directorul Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), Costel Iancu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că sâmbătă, şi-a redactat demisia din funcţie, cu data de vineri, 20 februarie, urmând să o prezinte luni ministrului Agriculturii.

361 afișări
Imaginea articolului Directorul ANIF, Costel Iancu, a demisionat

Directorul ANIF, Costel Iancu, a demisionat (www.evz.ro)

"Am să trimit sâmbătă, prin fax, demisia mea, la ministerul Agriculturii, urmând ca luni, să o prezint în faţa ministrului. Demisia este cu data de ieri (vineri - n.r), a declarat Costel Iancu.

El a precizat că şi-a dat demisia de la conducerea ANIF pentru ca asupra colegilor din PDL şi a partidului să nu planeze nicio suspiciune.

Costel Iancu a spus că, după ce îşi va dovedi nevinovăţia în cazul dosarului instrumentat de DIICOT, îi va da în judecată pe reprezentanţii presei care au declanşat campania împotriva sa.

Directorul Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare şi-a dat demisia din funcţie în urma scandalului de presă, în care a fost acuzat că are un dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT pentru sechestrare de persoane.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Constantin Iancu, a afirmat, vineri, că nu are cunoştinţă ca pe numele său să existe un dosar penal, susţinând că a fost audiat o singură dată într-un caz de sechestrare de persoane care a fost o "înscenare".

"În 2006, mi s-a înscenat o aşa-zisă sechestrare, unde am dat declaraţii. Nu ştiu dacă există acest dosar penal de care se vorbeşte pentru că eu nu am fost chemat din 2006 sau audiat. Nici nu ştiu dacă au mai continuat cercetările", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul ANIF Constantin Iancu, membru al PDL Dolj.

El recunoaşte că, în cazul sechestrării de persoane, a fost reţinut câteva ore, timp în care a fost audiat. "Am stat şapte sau opt ore la audieri, dar nimic mai mult. De atunci nu mai ştiu nimic. Vreau să beneficiez de prezumţia de nevinovăţie”, a mai spus Constantin Iancu.

În octombrie 2006, mai multe persoane, între care şi Constantin Iancu, au fost reţinute de procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, fiind acuzate că l-au blocat în trafic pe Alexandru Andrei, cetăţean român rezident în Austria, cu scopul de a-l forţa să îl coopteze pe Constantin Iancu ca asociat la una dintre societăţile în care Andrei era asociat.

Alături de omul de afaceri, în maşina condusă de Alexandru Andrei, se mai aflau soţia acestuia, Corina, şi Cristian Marius Merişanu, director la una dintre societăţile conduse de cetăţeanul român rezident în Austria. Cei trei ar fi fost forţaţi să urce într-un Volkswagen Touareg, ar fi fost bătuţi, apoi transportaţi la unul dintre birourile răpitorilor şi sechestraţi până târziu în noapte. Omul de afaceri a fost eliberat numai după ce a promis că va accepta asocierea.

Constantin Iancu a fost numit, în această săptămână, director al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, prin ordin al ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că situaţia noului director general al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), Costel Iancu, care ar fi urmărit penal într-un dosar DIICOT, va fi analizată în detaliu, precizând că deocamdată nu deţine informaţii legate de acest caz.

"Mă voi ocupa cu o analiză în detaliu a acestui caz. E prima dată când aflu despre aceste situaţii, voi lua toate informaţiile necesare şi mă voi pronunţa după ce voi vedea despre ce este concret vorba", a spus Boc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici